Børn og træning

Brug naturen

“Forskning viser tydeligt, at pædagoger og forældre skal bruge mest mulig tid i naturen med de små børn. Det gør børnene stærkere både i forbindelse med deres sundhed, motorik og trivsel.” (Center for børn og natur) 

Mere og mere forskning viser at naturen er vigtig for børns trivsel, både for de små men helt klart også for større børn. Jeg har arbejdet med børn i længere tid og oplever at børn der kan være udfordret i et klasserum, stortrives i skoven. Her er højt til loftet, kroppen bruges og sanserne stimuleres – børn lærer at mærke sig selv og lærer samtidig om naturen. Børn der opholder sig meget i naturen bliver også bedre og mere motiveret til at passe på den.

Motorikken styrkes, her klatres i træer, der løbes hen over den ujævne skovbund, balancen trænes ved leg på faldne træstammer eller på kringlede rødder. Vi kan smage, mærke, lytte, se og dufte på vej gennem skoven når vi er på eventyr og leger træningen ind. Træning i skoven giver frisk luft, naturlig træthed og dejlige røde kinder.

Kontakt mig gerne hvis du har spørgsmål til om jeg kan gøre noget for dit barn.